به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر علیرضا یارقلی، پزشک متخصص طب ایرانی، فعال رسانهای و داور و ناظر بخش فرهنگ و هنر چهارمین جشنواره طب ایرانی، در مراسم اختتامیه؛ ضمن اشاره به اهمیت این بخش، اظهار داشت: هنر بستری است که میتوانیم هر مفهومی، حتی مباحث علمی، را به مردم و جامعه دانشگاهی به شیوهای زیبا و دلانگیز معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه انتخاب داوران و همکاران این بخش با دقت و حساسیت بالا انجام شد، افزود: از حضور اساتید برجستهای بهره بردیم که بسیاری از این عزیزان دارای سوابق درخشان هنری، از جمله دریافت سیمرغ جشنواره فیلم فجر هستند.
داور و ناظر بخش فرهنگ و هنر چهارمین جشنواره طب ایرانی، تصریح کرد: هدف ما این نبود که صرفاً یک جشنواره علمی برگزار کنیم، بلکه خواستیم بخش هنری را بهعنوان یک رکن قوی و تأثیرگذار در معرفی طب ایرانی بهکار بگیریم. اگرچه این مسئولیت چالشبرانگیز بود، اما با همراهی این هنرمندان توانستیم گامی مؤثر برداریم.
وی افزود: در بخش فرهنگ و هنر، یکی از موضوعات محوری، «خواب مناسب» بهعنوان یکی از ارکان ششگانه سلامت در طب ایرانی بود. اگر خواب بهموقع و کافی نباشد، سایر ابعاد سلامتی نیز تحت تأثیر قرار میگیرند.
این متخصص طب ایرانی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی و مقابله با خرافات، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی افراد سودجو در فضای مجازی، با انتشار مطالب غیرعلمی، اعتبار طب ایرانی را خدشهدار میکنند. این جشنواره با تکیه بر مبانی علمی و همکاری هنرمندان نام آشنا، تلاش کرد تا جایگاه واقعی این طب را تثبیت کند.
گفتنی است؛ چهارمین جشنواره ملی طب ایرانی با شعار «طب ایرانی؛ ادغام در نظام سلامت» با حضور فعالان، پژوهشگران و متخصصان 27 فروردین ماه 1404 به پایان رسید. این رویداد که در بخشهای مختلفی از جمله علمی، فرهنگ و هنر، و دانشآموزی برگزار شد، به بررسی اصول سلامت از منظر طب ایرانی و تلفیق آن با هنر پرداخت.